Büyük Yürüyüş'e Büyük Gala

Büyük Yürüyüş

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale Savaşları`nın 100`üncü yılı dolayısıyla hazırlanan "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi'nin final programı İstanbul`da yapıldı.

 Dernek yetkililerince, Çanakkale Savaşları`nın 100. yılı etkinlikleri dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında 4 engel grubundan çeşitli etnik kökene mensup 10 engelli, Gelibolu Yarımadası`ndan alınan toprak ve Türk bayrağını Ankara`ya ulaştırmak için 8 Ekim`de Gelibolu`dan yola çıktı.

 

Toprak ile Türk bayrağı, 8 gün yürüyüş yapılıp, Lapseki, Biga, Bandırma, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir ve Polatlı güzergahından Ankara`ya getirilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a ulaştırıldı.

 

Projenin kapanış programı ise Sütlüce`deki Haliç Kongre Merkezi`ne yapıldı. Programda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Korosu konser verdi. Ayrıca, Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu Gala programında Büyük Yürüyüş’ün çıkış öyküsü olan ‘Tahta Bacak İsmail’ oyununu ve ardından ‘Çanakkale Destanı’ oyununu sergileyerek salonu dolduran konukları 100 yıl öncesine götürdü.

Gala gecesinde konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Battal, salonu dolduran konuklara “Merhaba İstanbul, Size Çanakkale’nin, Şehit Şühedanın selamını getirdik. Size Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamını getirdim” dedi. Battal, Büyük Yürüyüş’ün çok farklı çok anlamlı mesajlar verdiğini ve sadece Çanakkale değil Türkiye’nin sesini duyurduğunu kaydetti. Gecede konuşan Çanakkale Ak Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir de bu anlamlı ve kutlu yürüyüşün yeni Türkiye’ye, bölgeye ve dünyaya barış mesajları verdiğini kaydetti. Konuşmaların ardından projeye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara plaketleri verildi.

 

Gala programına Çanakkale’den de Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale 1915 Ruhu Derneği yönetici ve üyeleri, Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Ahmet Cantürk, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Ak Parti İstanbul Sosyal İşleri Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Leman Aksan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Daire Başkanları ve çok sayıda engelli derneğinin üyeleri ile halk katıldı.